Sportlovsaktivitet 2017

Under sportlovet har föreningen arrangerat aktiviteter för barn/ungdom upp till Åk 6 med temat Finland. På måndagen var vi på Ryds bibliotek mellan kl 10-12. Först fick barnen information om Finland av Britt-Louise Berndtsson. Vi hade också besök av Kaisa Håkansson, som är född i norra Finland, och hon lärde barnen några finska ord. Sedan fick de pyssla med att bl a färglägga flaggor och muminfolket, lägga pussel och knyta armband. Några tittade på en film. Som avslutning fick de fika med saft och finska kammar – en kaka som är vanlig just i norra Finland.
Ett 20-tal barn med ledare kom till biblioteket

På torsdagen upprepade vi programmet på Tingsryds bibliotek. Här kom inte så många barn, ca 10 st, men det blev en trevlig stund ändå.

Sidan uppdaterad 2017-02-26